Avižų sėlenų ir rikotos karšti pyragėliai
2012-02-24 | Autorius: Dukano Dieta
|Kategorija: Baltymų dienoms (1 etape - atakoje), Baltymų dienoms (2 ir 3 etapai), Baltymų+daržovių dienoms, Desertai, Naujienos, Patiekalai iš sėlenų, Receptai
Pasiruošimas: 10min
Porcija: 1 žm.
- 1 kiaušinio baltymas
- 2 valg šaukštai neriebus rikotos sūris (čia nuoroda, kaip pasidaryti tą sūrį namuose)
- 2 valg šaukštai avižų sėlenų
- Saldiklio, pagal skonį
Sudėti visus produktus į indą ir viska gerai išmaišyti.
Kepti ant vidutinio kaitrumo nesvylančioje keptuvėje iš abiejų pusių.
Dėkojame Laurai T. už atsiųstą receptą. Jeigu turite naujų, čia nematytų receptų, būtume labai dėkingi jei atsiųstumėte juos mums į dukanodieta@ismegink.lt
O orkaitėje galima kepti?
labai patiko:)
Dieviški
Labas, koki jus saldikli cia naudojate?
aš kepiau su paprasta liesa varške sumaišyta su trupučiu 0% jogurto, buvo taip pat labai skanu:)
man nerodo nuorodos kaip ta suri namuose pasidaryti??? gal kas galite ikelti nuoroda ar parasyti? dekui
Laba diena norejau paklausti o ar galima valgyti moliugu seklas ir saulegrazas?
Tuos seklos turi labai doug rebalu
RIKOTOS SURIO PARUOŠIMAS:
Paimate 1 litrą kefyro plastmasiniame pakelyje (nors galima ir tetrapake)
įdedate jį į šaldiklį kelioms valandoms, kol visai susals. Aš tai laikiau per naktį. Sušalusį kefyro pakelį perpjauti ir išimti sušalusį produktą, jį įdėti į dvigubą marlę, užrišti ir pakabinti virš kriauklės, kad išvarvėtų skystis (aš palikau nakčiai).Ir viskas- sūris pagamintas. Iškrečiat i dubenelį ir valgot kaip jau norit. Iš 1 l kefyro gavosi apie 250 gr. rikotos sūrio.
as idejau visa kiausini neatskyiau baltymo ir siek tiek kakavos paivairinti skoniui
patiko, tik valgiau su jogurtu nes inas kiek sausokas bet puikiai papusryciavau 😉
Toks rikotos sūris kaloringesnis nei pirktinis 11% (b8na ir 8%)jei daromas iš pvz 2,5% kefyro, jau nekalbant apie naminį kefyrą.
Superinis receptukas, ačiū, kad pasdalinote!:)