2017-12-18

Duonelė su varške

  • 12 šaukštų avižų sėlenų
  • 6 valgomieji šaukštai kviečių sėlenų
  • 2-3 valg. šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 200g liesos varškės
  • 1 / 2 puodelio pieno
  • 1 kiaušinis
  • truputis mielių
  • Druska

mieles užpilti pora šaukštelių saldiklio, mikrobandinėje pašildytą šiltą (ne karštą) pieną, apibarstyti kukurūzų miltais ir palikti kokiom 10 min. Tada įmušti kiaušinį, supilti sėlenas, druską, sumaišyti ir palikti kokiom 15-20 min, kad sėlenos pabrinktų. Tada įtrinti į masę liesą varškę. Tešla turi gautis tokia tiršta, bet ne kočiojama. jei gavosi per skysta – įdėti truputį sėlenų, jei per tiršta – šilto pieno. Tada į formą ir kepti.

Komentarai

4 komentarai(-ų) apie “Duonelė su varške”
  1. Rasa says:

    Kepiau. Gavosi neįtikėtinai skani duonelė – švelni, gaivi, traškia plutele. Gaila, kad tik po vieną riekelę tegalima per dieną suvalgyti, tačiau net neabejoju, kad kasdieninėje mityboje ji bus vienas mėgstamiausių mano užkandžių.

    Ačiū už receptą.

    • Entah says:

      Miela bderravadne, galiu tik patvirtinti, kad tikrai labai skanu. Aš panašiai gaminu kiaulienos išpjovą, tik prieš tai ją dar palaikau – pamarinuoju tikrų pomidorų tyrėje, o po to troškinu. Tavoji gaunas panaši, o tai yra labai gardi…

  2. Edita says:

    Tai cia reikia kukuruzu krakmolo,ar kukuruzu miltu? Beje,kiek mazdaug laiko kepti?

    • Rasa says:

      Aš dėjau krakmolą, nes miltų neturiu. O kepiau gal apie pusvalandį stikliniame puode, kol duonelė gražiai apskrudo.

Išsakyk savo mintis

Pasakyk ką galvoji...
O jei nori, kad rodytų tavo nuotrauką susikurk savo "gravatarą"!