2017-12-18

Keksiukai

  • Kepimo milteliai(11g maišelio)
  • 3 kiaušiniai
  • puse citrinos sulčių
  • Avižų sėlenos(4 šaukštai)
  • Nugriebtas pienas(200ml)
  • Nugriebto pieno milteliai(3 šaukštų)
  • Saldiklis(3 šaukštų)
  • Kviečių sėlenos(2 šaukštų)

Suplakti baltymus iki standžių putų. Kitame dubenyje sumaišyti likusius ingridientus. Supilti baltymus. Po šaukštą sudėti į keksiukų formas. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 30min.

Komentarai

1 komentaras apie “Keksiukai”
  1. Dalia says:

    Kiek eksperementavau…turiu nesaldziu keksiuku recepta…Su Tofu ir vistienos kepenelemis:
    Teslai:
    200 g Tofu
    250 g liesos varskes
    2 saukstai avizu selenu
    1 kiausinis
    siektiek lieso pieno arba tiesiog vandens (tesla turi but kaip tirsta grietine)
    ivairiu prieskoniu (as dejau kmynu,ciberzoles,dziovintuzoleliu misinio)
    puse arbatinio saukstelio kepimo milteliu
    druskos

    idarui:
    2 saukstai lieso jogurto
    svogunas,petrazoles ar kiti zalumynai
    vistienos kepeneles
    truputis druskos

    Kepeneles isvirti,sutrinti,ideti smulkiai pjaustyto svoguno,zalumynu,jei reikia iberti druskos,prieskoniu pagal skoni.(kam patimka galima ir astriau)
    ideti jogurta(kad mase butu nesausa,beje gaunasi puikus kepeninis pastetas,galima ir daug kur kitur panaudoti)
    Tofu sutrinti su sakute,sudeti likusius produktus (kiausini,varske,selenis,prieskonius,druska,kepimo miltelius)viska ismasyti,ipilti kiek pieno ar vandens,kad mase laisvai nuo sauksto kristu.

    I keksiuku forma deti sauksta Tofu mases,sauksta kepeneliu mases,ant virsaus vel Tofu mase.As naudojau teflonine keksiuku forma,nereikia riebalu.
    Viska deti i ikaitinta iki 200 laipsniu orkaite ir kepti apie 40 min.
    Idarui galima imti ir grybus,ar kokias kitas darzoves (BD dienomis)
    Skanu tiek karsti(su liesu jogurtu vietoj grietines) tiek salti,galima ir pietums i darba nestis.
    Skanaus 😉

Išsakyk savo mintis

Pasakyk ką galvoji...
O jei nori, kad rodytų tavo nuotrauką susikurk savo "gravatarą"!