2017-12-18

Keptas viščiukas su citrina ir rozmarinais

  • višciuko apie 2 kg.
  • čiobrelio
  • rozmarino
  • raudonėlio
  • 3-4 skiltelės česnako
  • pipirų
  • 2 šaukštai druskos

Sukapojame prieskonines žoleles ir sumaišome su druska ir pipirais.
Gerai įtriname visą vištą pakišdami rankas po oda, ir paliekame marinuotis kelioms valandoms.
Kimšti vištai reikės:svogūno, laimo ir tų pačių žolelių. Svoguna ir citrina supjaustyti ketvirčiais (pries tai citrina nuplikyti verdanciu vandeniu, palaikyti kelias minutes ir subadyti su sakute).
Prikimšti vištą, susmeigti mediniais smeigtukais, dėti ant grotelių, po jomis skardą su vandeniu ir kepti 220C orkaitėje pusę valandos.Po pusvalandžio ugnį sumažinti iki 190C ir kepti dar apie 40 minučių.
Vistiena yra iskepusi, kai slauneliu mesa lengvai atsiskiria nuo kaulu, o tekancios sultys yra skaidrios.

Komentarai

1 komentaras apie “Keptas viščiukas su citrina ir rozmarinais”

Išsakyk savo mintis

Pasakyk ką galvoji...
O jei nori, kad rodytų tavo nuotrauką susikurk savo "gravatarą"!