2017-10-24

Madlenos

  • 3 šaukštai fromage frais (rikotos)
  • 2 kiaušiniai
  • 3 šaukštai maltų avižų sėlenų
  • 1 valgomasis šaukštas kviečių sėlenų
  • 2 šaukštai kukurūzų miltų
  • ½ šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 šaukštai saldiklio
  • migdolų esencijos

Įkaitinkite orkaitę iki 180/190C

Sumaisyti fromage frais (rikota) kartu su kiaušiniais. Sudėti sėlenas, kukurūzų miltus ir kepimo miltelius. Idėti saldiklio, migdolų esencijos. Viską gerai sumaišyti.
Idėiti mase į madlenų formeles (užpildyti iki ¾) ir kepti apie 15-20 min. Išimti madlenas iš formelių, atvėsinti ir mėgautis.

p.s. Iš šios mases išeina apie 30 madlenų. Kepant silikoninėje formoje jos nelabai paruduoja ir išsipučia nedaug, kadangi deta tera tik ½ saukštelio kepimo miltelių.
Tikros madlenos yra sviesios tekstūros ir jos yra „tankesnės“. Galima dėti ir kitokių kvapų – įlašinri citrinos sulcių, patarkuoti apelsino žievelės.

Komentarai

4 komentarai(-ų) apie “Madlenos”
  1. Edita says:

    O kukurūzų miltų galima?

  2. Mildute22 says:

    Kur galiu gautu medlenu formeles?

  3. Ingrida says:

    Ivairiausiu silikoniniu formeliu maciau Krinonoje. Gal ten bus ir medlenu formyciu, jei ne manau alternatyva tikrai rasi.

Išsakyk savo mintis

Pasakyk ką galvoji...
O jei nori, kad rodytų tavo nuotrauką susikurk savo "gravatarą"!