Madlenos
2011-06-21 | Autorius: Dukano Dieta
|Kategorija: Baltymų dienoms (2 ir 3 etapai), Baltymų+daržovių dienoms, Desertai, Naujienos, Patiekalai iš sėlenų, Receptai
- 3 šaukštai fromage frais (rikotos)
- 2 kiaušiniai
- 3 šaukštai maltų avižų sėlenų
- 1 valgomasis šaukštas kviečių sėlenų
- 2 šaukštai kukurūzų miltų
- ½ šaukštelis kepimo miltelių
- 2 šaukštai saldiklio
- migdolų esencijos
Įkaitinkite orkaitę iki 180/190C
Sumaisyti fromage frais (rikota) kartu su kiaušiniais. Sudėti sėlenas, kukurūzų miltus ir kepimo miltelius. Idėti saldiklio, migdolų esencijos. Viską gerai sumaišyti.
Idėiti mase į madlenų formeles (užpildyti iki ¾) ir kepti apie 15-20 min. Išimti madlenas iš formelių, atvėsinti ir mėgautis.
p.s. Iš šios mases išeina apie 30 madlenų. Kepant silikoninėje formoje jos nelabai paruduoja ir išsipučia nedaug, kadangi deta tera tik ½ saukštelio kepimo miltelių.
Tikros madlenos yra sviesios tekstūros ir jos yra „tankesnės“. Galima dėti ir kitokių kvapų – įlašinri citrinos sulcių, patarkuoti apelsino žievelės.
O kukurūzų miltų galima?
http://dukanodieta.ismegink.lt/kategorija/dieta/toleruojamu-produktu-sarasas/
Kur galiu gautu medlenu formeles?
Ivairiausiu silikoniniu formeliu maciau Krinonoje. Gal ten bus ir medlenu formyciu, jei ne manau alternatyva tikrai rasi.