2017-12-18

Morkų keksiukai


  • Kepimo miltelių 1 šaukštelis
  • 1 morka
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis malto imbiero
  • 2 šaukštai avižų sėlenų ir 1 kviečių sėlenų
  • 150 gr. Varškes sumaišytos su jogurtu
  • saldiklio
  • Vanilės ekstrakto

Sutarkuoti morką ir nusunkti, kad liktų tirščiai.
Atskirti trynius nuo baltymų.
Sumaišyti trynius su morkų mase, sėlenomis, saldikliu, kepimo milteliais, imbieru.
šsplakti balstymus su žiupsneliu druskos, atsargiai imaišyti į morkų masę.
Sudėti masę į keksiukų formelę, arba mažą pyragų kepimo skardą į 180 C įkaitintą orkaitę ir kepti 20-30 min.
Ant keksiukų (pyrago viršaus) dėti varškę sumaišytą su jogurtu, saldikliu ir vanile.

Komentarai

2 komentarai(-ų) apie “Morkų keksiukai”
  1. Egle H. says:

    Labai paprastas ir skanus receptas, dziaugiuosi radusi deserto recepta su morkomis, kurios pacios turi saldu skoni, galima deti maziau to saldiklio.

    Aciu:)

  2. Egle says:

    Sveiki, o varske su jogurtu reik uzdeti jau iskepus keksiukams? nebereikia jau kepti daugiau su ta varske?

Išsakyk savo mintis

Pasakyk ką galvoji...
O jei nori, kad rodytų tavo nuotrauką susikurk savo "gravatarą"!