2017-10-23

Naminis ricotto

Pakelį kefyro sušaldyti šaldiklyje, vėliau išimti iš pakuotės sušalusį gabalą ir įdėti į marlę ar kiaurasamtį ir palikt nakčiai nuvarvėt. Lieka minkšta, švelni varškinė masė, į kurią galima pridėti žalumynų, prieskonių . Skonis primena Rama tepamą varškės kremą ,, Bonjour“. Galima įmaišyti saldiklio ( uogienė neleidžiama), primins varškės desertą.

Komentarai

6 komentarai(-ų) apie “Naminis ricotto”
  1. Rasa says:

    Sunku patikėti, kad toks skanus daiktas gali gautis iš kefyro. Naudoju 1% riebumo.

  2. Jolita says:

    Super! Kazkas nerealaus :) Pagardinu kapotais krapais ir labai smulkiai supjaustytu raugintu agurku ( nes marinuotuose agurkuose buna cukraus), truputis druskos ir pipiru. Va ir turim namini krema Rama Bonjour – nieko nesiskiria nuo pirktinio, dar net skaniau :)

  3. kristina says:

    o ta rikota tik is kefyro daroma, ar galima is raugintu pasuku, nes kefyras man rods gan riebus palygint su pasukom, o skonis tai lyg ir panasus?

  4. Marusia says:

    Iš pasukų irgi galima, gal truputį rūgštesnis, bet tik vos-vos. Užtai liesesnis :)

  5. Jūratė says:

    Aš visą laiką darydavau tik iš pasukų,gaunasi labai skanus ricotto:)

Išsakyk savo mintis

Pasakyk ką galvoji...
O jei nori, kad rodytų tavo nuotrauką susikurk savo "gravatarą"!