2017-10-24

Pyragas

 

 

  • 3 puodeliai avižų maltų sėlenų
  • 2 kiaušiniai +2 kiaušinių baltymai
  • 1 l lieso pieno
  • Vanilės aromato arba jos anksties gabaliukas
  • Saldiklio

Įkaitinti orkaitę iki 180° C.
Dubenyje sumaišyti avižų sėlenas su saldikliu. Atskirai išplakti kiaušinius su vanile ir baltymus. Viska gerai išmaišyti, ipilant po puodelį pieno (viso pieno iš karto nesupilti) ir vėl gerai išmaisyti. Visą masę sukrėsti į neprisvylantį kepimo indą (geriausiai tinka silikoninis) ir kepti 45 min.
Leisti gerai atvėsti ir pjaustyti peiliu, prieš tai pakišus po karštu vandeniu ir nusausinus.

Komentarai

21 komentarai(-ų) apie “Pyragas”
  1. Anonymous says:

    kiek galima suvalgyti tokio pyrago per diena?
    ar jis tikrai tinka “atakos” metu?
    ir jei valgai sio pyrago, ar reikia ta pacia diena 1.5 saukto avizu/kvieciu selenu?

  2. Joana says:

    kiek galima suvalgyti tokio pyrago per diena?
    ar jis tikrai tinka “atakos” metu?
    ir jei valgai sio pyrago, ar reikia ta pacia diena 1.5 saukto avizu/kvieciu selenu?

    • Dukano Dieta says:

      sėlenų kiekis išlieka tas pats, nesvarbu kokiu būdu jas suvartojate. Jei suvalgėte maisto, kuriame yra reikalingas kiekis sėlenų, papildomai jų vartoti tą dieną nebereikia.

  3. monika says:

    o kur galima nusipirkti AVIZU SELENU? visur isieskojau,dribsniu pilna o avizu selenu nera :p

  4. klaustukas says:

    nesuprantu, man tai jis visiškai kitoks gavosi :) skiriasi nuo tokio kuris nuotraukoj :)

  5. Anonymous says:

    Nu ir man jis visai kitox gavosi, o tikejaus kaip nuotraukoj..:(

  6. Laura says:

    as darydama valgyt tikiuosi rezultato kaip nuotraukoj, o nuotraukoj jis labai skaniai atrodo :)

  7. diana says:

    labadiena o ar butina po diena sauksta selenu suvalgyti tai padeda mesti svorio?

  8. diana says:

    Ir ar galima vartoty manus? Ar galima su jiais manu kose pasidaryty is lieso pieso,saldyklio ir manu?

  9. Auste says:

    Ar tikrai reikia 1 litro pieno?? Kazkaip labai skysta gaunasi..

  10. Lilly says:

    Kai pirmą kartą kepiau ir aš pamaniau, kad litro pieno per daug, todėl tešlą maišiau su šiek tiek daugiau, negu puse litro. Išėjo sausiausias kepinys, kokį esu kepusi – būtinai reikėjo valgyti su jogurtu, nes kitaip net sunku nuryt. Šiandien kepiau antrą kartą ir supyliau beveik litrą pieno – gavosi geriau, šlapesnis, minkštesnis, net sakyčiau skanesnis 😀 Ir dar – aš kepu keksiukų formoj, iš tokio kiekio man gavosi 20 keksiukų, per dieną suvalgau 2-3, tikiuosi labai nenusižengiu 😀

  11. Egle says:

    viska pagaminau pagal recepta, bet sakyciau gavosi kaip ir aviziniu dribsniu kose tik kietesne kad gali atpjauti gabaleli .. tik kose greiciau pasigamini ir gali nenaudoti nei kiausiniu, ir vietoj pieno vandeni..

Išsakyk savo mintis

Pasakyk ką galvoji...
O jei nori, kad rodytų tavo nuotrauką susikurk savo "gravatarą"!