2017-12-18

Šokoladinis sūrio pyragas

  • Apie 200 gr. lieso sūrio kambario temperatūros (galima imti varške)
  • ½ puodelio rikotos
  • Saldiklio pagal skoni
  • 1 kiaušinis
  • 1 kiaušinio trynys
  • Vanilės ekstrakto
  • 1 ½ liesos kakavos

Įkaitinti orkaitę iki maksimalios temperatūros. Kepimo indą iškloti folija. (Galima naudoti keksiukų formeles, tada gausis mini šokoladiniai sūrio pyragaičiai, juos irgi iškloti folija)
Rikota ir sūrį (varškę) gerai išsukti, kol neliks gumuliukų. Turi gautis kreminės konsistencijos.
Įdėti vanilės, saldiklio, kiaušini ir trynį. Viską vėl geri išsukti. Įdėti kakavos, viską vėl gerai išmaišyti. Masę atsargiai sukrėsti į kepimo indą.
Kepimo indą su mase įstatyti į kitą didesni įndą, į jį įpilti karšto vandens (jei kepimo indo su pyragu aukštis 10 cm., tai vandens i kitą indą pilti iki 6 cm, tikiuosi aišku). Kepti apie 20 min. Tada indą išimti iš orkaitės, atvėsinti iki kambario temperatūros ir pyragą padėti į šaldytuvą 2 val.

Komentarai

21 komentarai(-ų) apie “Šokoladinis sūrio pyragas”
  1. Daiva says:

    Skanu! :)

  2. Sandra says:

    Be galo skanu. Labai tinka tiems, kurie megsta saldumynus :-)

  3. vilma says:

    o tai ten tos kakavos 1.5 sauktelio? ar 1.5 stiklines? :))

  4. Kristina says:

    o rikota pirktine? ji liesa?

  5. ausra says:

    o kiausinio baltymus ir trynius isplakti atskirai?

  6. Vilija says:

    manau baltymus plakti atskirai,taciau klausymas viska ismaisyti tada ar sudeti mase ir baltymus isplaktus ant virsaus? nes sioj nuotraukoje atrodytu lyg virsus sviesenes konsistencijos…prasau atsakyti:) aciu

  7. Vilija says:

    beje,ar taip ir kepti ant max temperaturos ar sumazint? kadangi vandenyje,nelabai galiu nuspet…

  8. Vilija says:

    skanu….kaip surelis ….tik be glaisto!

  9. Greta says:

    o galima deti kakavos dukanietems ?

  10. Greta says:

    o kiek tu tableciu saldiklio bent mazdaug deti reikia ?

  11. Loreta says:

    Labai skaniai gavos. Tiesa, vietoj tikros rikotos dėjau iš šaldyto kefyro padarytą alia rikotą (kameroje užšaldote kefyro pakelį, po paros dedate jį ant sietelio su marle,kad nubėgtų skystis ir gaunasi labai gardi,puri alia rikota) :)

  12. Beata says:

    speju nuotrauka tai ne sito recepto?
    Ar kuri daret si recepta kaip cia parasyta?

  13. Agne says:

    o galima vietoj ricotos naudoti philadelphia extra light suri?

  14. virga says:

    Labai skanus desertas. Cia nuotrauka ne sito deserto ideta. Jisai visiskai ne taip atrodo. Tu baltymu visai nereikia atskirai plakti ir kepti visada auksciausioje temperaturoje. Norejau ideti savo nuotrauka bet niekaip neduoda man cia ideti kad matytumete kaip atrodo. Jisai labai panasus i lietuviska dadu sureli.

  15. Egle says:

    Pagaminau keksiuku formelese tikrai valgosi kaip sureliai:) gyvenu ne lietuvoj tai sureliu neturim, ocia dar tokie skanuciai:) su tokiais receptukais sita dieta tikrai lengveja:))))

Išsakyk savo mintis

Pasakyk ką galvoji...
O jei nori, kad rodytų tavo nuotrauką susikurk savo "gravatarą"!