2017-10-23

Varškės pyragas

  • 500 g varškės 0,5% riebumo
  • saldiklis – pagal skonį
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • Citrinos žievelė
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos
  • 3 baltymai
  • saldiklis baltymams
  • Plug-in forma, 24 cm skersmens

1. Sumaišome varškę su saldikliu. Įpilti citrinų sultis, žievelę, vanilės esenciją.
2. Suplakame mikseriu baltymus su saldikliu iki standžių putų. Švelniai įmaišykite baltymus į varškę. Supilkite į formą patiestą kepimo popieriumi ir išlyginkite paviršių.
3. Įkaitinam orkaitę iki 160 laipsnių ir kepkite orkaitės apačioje apie 1 valandą ir 10-20 minučių. Atvėsiname kelias valandas, geriausia paliekam per naktį šaldytuve.

Komentarai

5 komentarai(-ų) apie “Varškės pyragas”
  1. Irena says:

    Čia tai tikra nesąmonė, iš varškės išgaruoja visa drėgmė ir lieka tik sprani sausa varškė o ne pyragas. Kepti nepatarčiau

    • Dukano Dieta says:

      Jeigu sausoka, galima valgyti su naturaliu jogurtu, o aš mėginau tą apkepą kepti gal 5 kartus ir tik patį pirmąjį kažkodėl gavosi labai skanus, visus kitus kartus nežinau kodėl, bet neskaniai gavosi, gal nuo varškės priklauso, gal nuo tešlos paruošimo…

    • Edita says:

      Pritariu, kad nesamone. Tesla atrodo skaniai, iskepus lieka tragedija. Geriau kokiu keksiuku prikurti su varske, bent jau produktai nesusigadins.

  2. herojus says:

    O man gavosi labai sauniai, labai purus ir gaivus pyragas, dar ant virsaus kokoso drozliu uzdejau, daug geresnis nei varskes apkepas. Svarbiausia gerai isplakt baltymus jie ir duoda visa puruma.

  3. Inesa says:

    ar galimas šis desertas atakos dienomis?

Išsakyk savo mintis

Pasakyk ką galvoji...
O jei nori, kad rodytų tavo nuotrauką susikurk savo "gravatarą"!