2017-10-24

Avižų/kviečių sėlenos

2011-03-19 Autorius:  
Kategorija: Naujienos, Pirkiniai

Avižų sėlenos


Jų galima nusipirkti didesnėse Maximose (Vilniaus akropolio maximoj visada būna, ten kur visos košytės, miltai ir makaronai).

Taip pat galima nusipirkti internetu:



 

Kviečių sėlenos

 

Jų galima aptikti prekybos centruose IKI ir Norfoje tikrai, maximoje neteko matyti.

 

Trumpai apie sėlenas, kodėl jos reikalingos:

  • Sėlenos — tai luobelės, liekančios sumalus grūdus. Maistinės sėlenos dėl savo poveikio dažnai vadinamos „žarnyno šluota“. Brinkdamos skrandyje jos sukelia sotumo jausmą, tai naudinga norintiems suliesėti. Žarnyne jos veikia kaip balastinė medžiaga, skatina greitesnį maisto judėjimą bei jo pasišalinimą.
  • Maistinės skaidulos, kurių gausu kviečių sėlenose (44.9g/100g produkto), yra viena vertingiausių sudėtinių maisto produktų dalių.
  • Kviečių sėlenose didelė koncentracija mineralinių medžiagų magnio, fosforo, geležies, folio rūgšties ir vitaminų B1, B2, B6, pantoteninės rūgšties (PP).
  • Vartojimas: sėlenos išbrinkinamos kefyre, jogurte, daržovių ar vaisių sultyse, varškėje; beriamos į blynų, bandelių, duonos ir pyragų tešlas.
  • Yra atlikta nemažai tyrimų, kurių metu nustatytas teigiamas avižų sėlenų poveikis žarnyno gleivinei, mikroflorai, organizmo atsparumui, cholesterolio ir cukraus kiekio kraujyje reguliacijai.
  • Tradicinėje medicinoje avižų grūdų arbata naudojama nervų sistemos stiprinimui, kai vargina nemiga, nerimas.

 

Svarbu!! Avižų ir kviečių sėlenos

2011-03-17 Autorius:  
Kategorija: Bendrosios taisyklės, Naujienos

 

Avižų/kviečių sėlenų kiekis, kurį būtina suvartoti kasdien:

  • 1,5 šaukštai per dieną pirmam etape;
  • 2 šaukštai per dieną antram etape;
  • 2,5-3šaukštų per dieną trečiam etape;
Papildyta : Kiekis nurodytas atskirai, t.y. skirtingai rūšiai sėlenų papildomai nurodytas šaukštų kiekis, atitinkamai pagal etapus. JOKIŲ kitų sėlenų vartoti negalima. Jūsų pasirinkimas, kokiu būdu ir kokiu paros metu jas vartosite, galite vartoti tiesiog užpylus natūraliu jogurtu, ar gaminti patiekalus į kurių sudėtį įeina sėlenos.

Nežinote kaip atrodo kviečių ir avižų sėlenos? Jas galite pamatyti čia: Pirkiniai