Dukaniški koldūnai
2011-03-22 Autorius: Dukano Dieta
Kategorija: Baltymų dienoms (2 ir 3 etapai), Baltymų+daržovių dienoms, Desertai, Naujienos, Receptai
- 1,5 puodelio avižų sėlenos
- 0,5 puodelio kviečių sėlenos
- 1 / 4 puodelio karšto vandens
- 1 kiaušinis
- Druska
Sėlenos sumalkite į miltus. Supilkite į dubenį, pasūdyti, įdėti kiaušinį ir pradeda minkyti tešlą. Palaipsniui supilkite vandenį – svarbu, kad tešla nebuvo skysta. Minkyti tešlą, kol ji nebelips prie rankų. Iškočiot tešlą maždaug 2-3mm ir stiklime išspaust rutuliukus. Įdėt faršo įdarą ir užlipint. Įdėkite kelis koldūnus į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol jie iškils.
saldus virtiniai:
– Baltasis sūris, sumaišykite su trupučiu jogurto ir saldikliu. Koldūnai gali pilti šviesos vaisių jogurtas arba jogurtas su saldikliais.
Mėsos kukuliai:
-Virti maltą mėsą + svogūnai + prieskoniai