2017-10-24

Dukaniški koldūnai

  • 1,5 puodelio avižų sėlenos
  • 0,5 puodelio kviečių sėlenos
  • 1 / 4 puodelio karšto vandens
  • 1 kiaušinis
  • Druska
Sėlenos sumalkite į miltus. Supilkite į dubenį, pasūdyti, įdėti kiaušinį ir pradeda minkyti tešlą. Palaipsniui supilkite vandenį – svarbu, kad tešla nebuvo skysta. Minkyti tešlą, kol ji nebelips prie rankų. Iškočiot tešlą maždaug 2-3mm ir stiklime išspaust rutuliukus. Įdėt faršo įdarą ir užlipint. Įdėkite kelis koldūnus į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol jie iškils. 

saldus virtiniai:
– Baltasis sūris, sumaišykite su trupučiu jogurto ir saldikliu. Koldūnai gali pilti šviesos vaisių jogurtas arba jogurtas su saldikliais.
Mėsos kukuliai:
-Virti maltą mėsą + svogūnai + prieskoniai